HTML

larisse

Olaszságokkal kezdtem, ma már a magyar politikába/közéletbe is belepofázok. Azért jó ide írni, mert legalább kevésbé fárasztom az ismerőseimet a kávéházi filozófiával.

Linkblog

Nemzetközi árokásó: Chomsky

2008.08.10. 13:20 cpandacsoki

Király ötlet, hogy közéleti személyiségeket felsoroljunk az árokásó listára, a keret is jó: rövid jellemzés, aztán "előnye/hátránya" pár szóval, végül hiszterométer pontszám a 10-es skálán. Először azt hittem, hogy külföldiek is beférnek, úgyhogy elkezdtem jobban körülnézni a világ "legelitértelmiségibb" emberének háza (tolla-, szája-, zászlaja-) táján. A 80 éves Noam Chomsky-ról van szó, aki egy világhírű nyelvész, nyelvészetben és filozófiában a XX. század egyik legfontosabb alakja és aki rendszeresen részt vesz Palesztinás tüntetéseken, és antiglobalista, anarchoszindikalista nézeteket vall. Baromi sok könyve van, meg előadása, meg interjú vele politikai témában, szerinte Vietnám, Kelet-Timor, Koszovó, Irak mind mind kizárólag az Egyesült Államok sara volt, Boszniában Koszovóban a CIA irányította az UCK-t 90 előtt, hogy kiprovokálja a szerbek kegyetlen válaszát, hogy aztán lehessen bombázni; ha éppen nincsen erős terrorfenyegetés a világon, akkor az amerikai elnök összebarátkozik és támogat egy potenciális országot (pl. öreg Bush, Irak, 198valahány), hogy utána lehessen háborúzni; Irak csak és kizárólag az olajról szól.

Előnye: öregszik és hajlandó elismerni olyan dolgokat, hogy a világ civilizáltabb, mint 40 éve.

Hátránya: Továbbra is ontja az interjúkat, előadásokat, cikkeket és mantrázza, hogy az Egyesült Államokat kizárólagosan a biznisz lobbi vezérli.

Hiszteriométer pontszámot nem merek adni, mert amúgy is értelmetlen lenne magyarokhoz hasonlítani tevékenységét.

8 komment

Címkék: olaj globalizáció árokásó chomsky

A bejegyzés trackback címe:

https://isis.blog.hu/api/trackback/id/tr41609181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bicajos jános 2008.08.11. 21:27:21

"ragályt hoz az eúnió, felesz majd az globáció!"

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.08.12. 10:25:11

Hát igen, talán az idézett sickratman videó még jobb illusztráció lett volna.

Invisibleman 2008.08.14. 20:08:13

Há' érdekes mer pont a napokban gondoltam rá,hogy a zamcsik tkp saját maguk ellen háborúznak szinte mindig,de ha mégsem akkor is vannak közvetett bizonyítékok rá.Valamint hát a Roccsildok ugye,a Roccsildok.Ki tuggya,lehet,hogy már az ántik görög időkben ők eröltették a népnyúzó demokráciát.Majd eccercsak valami előkerül a földből ami ezt bizonyiccsa.

CrL 2008.08.22. 01:29:24

hahó

kicsit késve, de köszi a posztot! kiraktalak az Árkásó echo részbe if you dont mind ;]

CrL

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.02. 16:41:30

Lehet apróság, de az UCK Koszovóban működött, nem Boszniában. )

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.03. 11:41:23

Igaz, köszi, kijavítottam.
süti beállítások módosítása