HTML

larisse

Olaszságokkal kezdtem, ma már a magyar politikába/közéletbe is belepofázok. Azért jó ide írni, mert legalább kevésbé fárasztom az ismerőseimet a kávéházi filozófiával.

Linkblog

Ötlet az államnak

2009.06.12. 11:39 cpandacsoki

Nincs elég pénz az államkasszában. Gondolkodtam, hogy hogyan lehetne növelni a válság és a nehézségek ellenére is. Az embereknek van megtakarítása (nem mindenkinek, de sokaknak), nem kell rögtön ilyen-olyan kedvezményeket megszüntetni. Inkább ki kellene terjeszteni, hosszútávú befektetésekre, szerződésekre ösztönözni a lakosságot. Például maradjon az adókedvezmény a hosszú távú életbiztosításokra, sőt, növekedjen az igénybe vehető összeg, esetleg a kamat is, (valahogy csak meggyőzhetőek a bankok) ha mondjuk nem 10, hanem 20 évre köti le a befektető. Sok esetben (és ezeket az eseteket kell ösztönözni) az életbiztosítás összegének csak egy adott százalékát lehet visszavásárolni, amely százalék a szerződés időtartama során emelkedik és csak a végén éri el a 100%-ot.  Namost ha jól csinálják, akkor pár hónap alatt sok ilyen szerződés köttetik, régiek módosíttatnak. Ekkor kell hozni egy rendeletet (amiről előtte nem szabad, hogy szó essék!), hogy megszüntetünk minden kedvezményt. Igy az állam hirtelen nagyobb bevételhez jut, még jobban megvalósítja a közteherviselést. Lehetne hasonló rendeleteket autó és mindenfajta egyéb nagyobb összegű vásárlásokra is hozni. Pár hónapos összehangolt akció, utána az összes kedvezmény hirtelen eltörlése.

 

Ja, a hadsereget meg kellene előtte erősíteni, hogy az elégedetlenkedőket, a törvényt nem tisztelőket és a fizetést megtagadókat megfelelően lehessen kezelni, bár talán az In-Kal Security állami támogatással való kibővítése is megteszi.

3 komment

Címkék: hadsereg adókedvezmény

A bejegyzés trackback címe:

https://isis.blog.hu/api/trackback/id/tr331180712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.06.13. 01:09:23

Hát őszintén szólva igen, igen.

2009.06.13. 15:02:41

Egyébként meg mindenképpen érdemes a hadsereg megerősítése irányából közelíteni. Lehetne pl hadikötvényeket kibocsájtani. A politikusoknak hihetetlenül bővülne a kampányokban fölhasználható jelszókészlete is.Ja! Az életbiztosítás meg le van szarva.
A hadi-,kultúr-,munka-,keresztyén-,nép-,nemzet-,polgárállam nem az ilyen defetista életbiztosításban gondolkodni képeseknek való.
süti beállítások módosítása