HTML

larisse

Olaszságokkal kezdtem, ma már a magyar politikába/közéletbe is belepofázok. Azért jó ide írni, mert legalább kevésbé fárasztom az ismerőseimet a kávéházi filozófiával.

Linkblog

Alternatív miniszterelnöki beszéd

2008.11.10. 14:57 cpandacsoki

Jó lenne egy ilyen (de ne jöjjön senki azzal, hogy nem lesz, mert szerintem sem):

Tisztelt nemzetközi közösség, tisztelt Szlovákia!

Mélységesem elítélek minden szélsőjobboldali tevékenységet és olyan magatartást, amely kisebbségeket, más nemzeteket sérthet. Miniszterelnökként a vonatkozó törvény szigorú végrehajtását szorgalmazom, magánemberként tiltakozó megmozdulásokon veszek részt.

Meg kell azonban jegyezzem, hogy tízmillió állampolgár van Magyarországon, ezek között sok-sok tisztességes törvénytisztelő ember; vannak azonban még tiltott jelvényeket viselők, más népeket törvénytelen módszerekkel sértegetők, pedofilok, rablók, tolvajok és gyilkosok is. Ezeknek a jórésze börtönben van, de lévén, hogy Magyarország nem rendőrállam és nem működik benne statárium, ezért ezen kis csoport egy része szabadlábon van (amíg az igazságszolgáltatás utol nem éri). Ezen kívül vannak olyan emberek is, akik buta vagy értelmetlen dolgokkal zavart vagy rossz érzést okoznak másokban, provokálják őket. Vannak rendbontók, vannak más népeket szidni szerető, határrevizionizmust szorgalmazó ultra és nem ultra szurkolók. Miattuk néha szégyenkezem, ugyanakkor az ő jelenlétük a személyes szabadság és a nagy számok törvényének egyik következménye. Az ő hangjukat nem képviseli egyetlen képviselő sem a magyar törvényhozásban. Megmozdulásaik rossz színeket hoznak a közéletbe, részben miattuk szükség van demonstrációk, focimeccsek és egyéb rendezvények rendőri biztosítására bel-, és külföldön egyaránt. Őbelőlük van jópár Európa minden országában. Ezért külföldön is rendszeresen felmerül a törvényi korlátok módosítása és az ellenük való fellépés különféle új lehetőségei. Mégegyszer hangsúlyozom: a Magyar Kormánytól és a Magyar Parlamenttől semmi nem áll távolabb, mint ennek a kérdésnek elbagatellizálása, neadjisten bizonyos hangok  (az említett csokorból) elismerése. 

Szlovákiában azonban a szélsőséges magyarellenesség a Parlamentben is jelen van, az utóbbi hónapok konkrét eseményei pedig nagyon súlyos problémákról szóltak: a magyar tankönyvekből hiányoznak a magyar helységnevek, valamint magyar állampolgárok elleni súlyos rendőri túlkapás egy másik példa. Reméljük, hogy a fiatal magyar srác, akit már bilincsben többször fejberúgtak az ominózus meccsre kivezényelt rendfenntartók, rendbejön, egyenlőre nem kaptunk az állapotáról tájékoztatást. 

Magyarország jó kapcsolatokra törekszik Szlovákiával, mert ez állampolgárainak az érdeke. Sajnálattal veszem ugyanakkor tudomásul, hogy Robert Fico miniszterelnök azonban nem hajlandó felelősséget vállalni, hanem a szlovákellenesség  megfékezésére szólít fel, amely jelenség sajnálatos, de nincs egy súlycsoportban a szlovákiai magyarellenességből fakadó említett eseményekkel. A magyar-szlovák ellentét a két nép történelméből adódik, kezelése hosszabb távú statégiát igényel, azonban akut problémák a közelmúltban kizárólag a szlovák oldalról jelentkeztek.

Ezért, nem jó szívvel, de kötelességemből adódóan, mintegy utolsó lehetőségként a helyzet megoldására, a Magyar Koalíció Pártjával karöltve a megfelelő európai jogi fórumra viszem az ügyet és addig nem hagyom annyiban, amíg a szlovák fél hajlandó nem lesz a felelősöket előállítani és a Szlovák Parlamentben elhangzó magyarellenes hangoktól elhatárolódni.

2 komment

Címkék: szlovákia gyurcsány ferenc pedofil dunaszerdahely robert fico

A bejegyzés trackback címe:

https://isis.blog.hu/api/trackback/id/tr96761570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killin tours 2008.11.25. 14:17:35

a megfelelő európai jogi fórum pedig pont le fogja szarni.
ezt az egyet felejtetted el szerintem.
92-ben ugyanígy verték agyon a fradistákat és semmi nem történt.
a baj csak az, hogy a sok fasz már bocsánat ezerszer nagyobb lelkesedéssel fog menni a következő szerdahely meccsre. sokkal több fasz fog menni, és szerintem ezek után már nemcsak kiabálni fognak...

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.11.26. 14:29:36

Persze, mert ez nem úgy megy, hogy odamegyek, hogy baj van, szemétkednek a szlovákok, aztán senki nem reagál érdemben és akkor hazajövök, hogy a rohadt EU oda sem figyel, jajj mi szegény magyarok. Minden alkalmat meg kell ragadni, kitartónak kell lenni, haverkodni kell, együtt kell vacsorázni fontos emberekkel, meg kell őket hívni gulyáspartira, fel kell őket hívni fontos, ha szülinapjuk van, úgy hívják ezt, hogy (európai) diplomácia. De Magyarországon a baloldalon senki nem fogja ezt csinálni, mert leszarja, a jobboldalon meg senki nem fogja ezt csinálni, mert az első sikertelen próbálkozás után beletörődik és hazamegy inkább árokásni meg felesezni, meg szegénymagyarozni.

Egy jó diplomata (államférfi?) külön tudja választani a hazai privát faszokat a külföldi állami jogsértőktől, még ha nagyon megnehezítik is az ügyét, fáradhatatlan.
süti beállítások módosítása