HTML

larisse

Olaszságokkal kezdtem, ma már a magyar politikába/közéletbe is belepofázok. Azért jó ide írni, mert legalább kevésbé fárasztom az ismerőseimet a kávéházi filozófiával.

Linkblog

"Stupinigi Hunting Royal Palace"

2008.04.19. 12:57 cpandacsoki

Az alapítvány, ahol dolgozom, meg pár hasonló kreáltak egy díjat, amit gazdasággal és társadalomtudományokkal kapcsolatos alkalmazott matematikáért adnak. Tegnap volt az átadási ceremónia és megadták a módját. A Savoyaiak egyik vadászkastélyában volt, a Stupinigi kastélyban.


























A díjat egyébként úgy hívják, hogy Lagrange díj, 70 ezer euro, és W. Brian Arthur közgazdász, Yakov G. Sinai matematikus és Philip Ball író kapta. Utána volt elegáns körasztalos tányérszervízes fogadás. Illetve nem volt egészen tányérszervíz, hanem a pincérek szedték tálról a meleg ételt, a rizottót például többször is kínálták, így végig forró maradt. A mi asztalunknál főleg egy kedves törpe Bismarck foglalatoskodott.































Szóval megadták a módját, és az egész alapítványt is meghívták, ami részben rendes volt tőlük, részben meg ez hivatott emelni a színvonalat, hogy lám milyen sokan foglalkoznak hasonló dolgokkal és mindenki itt van a díjátadón. Az intézet igazgatója egy Tulio Regge nevű fizikus, aki szintén elég ismert fizikus berkekben, a "Secretary" meg Mario Rasetti, aki a Politecnico egyetemen professzor, iszonyatosan elfoglalt mindig, mindenkit ismer, aki fontos Piemontban és köze van a tudományhoz és pezseg állandóan. (Mármint ő pezseg, nem csak azokat ismeri, akik pezsegnek). A felesége is ott dolgozik az alapítványnál. Az is kiderült, hogy a fickó, akinek az albérletét majdnem kivettem a piactér fölött, az az ő gyerekük és ő készített egy brossúrát az alapítványról az alkalomra.





























































Megdolgozott vele a srác, az biztos és teletűzdelte hangzatos címekkel.































A fogadás végén pedig élőzene a fiatal Luigi Comarral, ott ropta az egész intézet, nemcsak mi mezei dolgozók, hanem az adminisztrátorok is az első emeletről.

1 komment

Címkék: komár lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://isis.blog.hu/api/trackback/id/tr51432603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bence 2008.04.22. 19:24:37

es keves volt a kaja.
süti beállítások módosítása